Жариков евгений ильич біографія

Жариков Євген Ілліч

1941 - 2012  Жаріков евгений ильич біографія Жариков народився 26 лютого 1941 року в родині радянського письменника Леоніда Жарикова. У 1959 році вступив до ВДІКу, і вже на другому курсі виконав свою першу роль в кіно. Після закінчення університету виїхав до НДР, де зіграв головну роль в телесеріалі "Русский для Вас". У 1966 році він повернувся до Москви і вступив до трупи Театру-студії кіноактора в Москві.

Перший шлюб - з тренером з фігурного катання Валентиною - тривав 12 років і завершився розлученням через відсутність дітей.

Другий шлюб - з актрисою Наталією Гвоздіковою - був зареєстрований після річного знайомства на зйомках фільму "Народжена революцією". У 1976 році народився син Федір.

У 1994-2001 рр. Жариков був близький з журналісткою Тетяною Секрідовой, яка народила йому сина Сергія і дочку Катю. Після того, як про зв'язок стало відомо, вони припинили відносини.

З 1988 по 2000 роки Жариков займав пост президента Гільдії акторів радянського кіно (з 1991 року - Гільдії акторів кіно Росії). Актор був удостоєний Державної премії СРСР за роль Миколи Кондратьєва в серіалі "Народжені революцією", звання народного артиста РРФСР, ордена Пошани.

Євген Жариков помер 18 січня 2012 після тривалої боротьби з раком. Основні праці:

фільмографія

1961 - А якщо це любов? - Сергій
1962 - Іваново дитинство - старший лейтенант Гальцев
1963 - Він живий (короткометражний) - партизан Артур
1963 - Три плюс два - Вадик, дипломат
1964-1966 - «Русский для Вас» (серіал, НДР) - головна роль
1966 - Дикий мед - епізод
1966 - Немає і так - Латишев
1966 - Продавець повітря - Люк
1967 - Таємничий чернець - Латишев
1968 - День ангела - Салін, штурман
1968 - Снігуронька - Лель
1970 - Смерті немає, хлопці! - Володимир Рубін, лейтенант
1970 - Сигнали - Пригоди в космосі (НДР - Польща) (нім. «Signale - Ein Weltraumabenteuer», пол. «Sygnały MMXX») - Павло
1972 - Життя і дивовижні пригоди Робінзона Крузо - капітан
1972 - Ковадло або молот (Болгарія, НДР, СРСР) (болг. «Наковалня або чук», ньому. «Amboss oder Hammer sein») - Ігор
1973 - Біля цих вікон - Михайло Анохін, кіномеханік, агітатор
1973 - Виконання бажань - давній друг Миколи
1973 - Сад (короткометражний)
1974-1977 - Народжена революцією - Микола Кондратьєв
1975 - Не може бути! - Пане Миколо, чоловік Зінаїди
1976 - Дума про Ковпака - Платон Гаранько
1976 - Найкрасивіший кінь - Борис Степанович Іноземцев, шкільний учитель і майстер з кінного спорту
1978 - Я хочу вас бачити - Мирон
1978 - Місце зустрічі змінити не можна - дублер Володимира Конкіна
1980 - Довга дорога в дюнах - Отто Грюнберг/Олександр Єфімов
1981 - Любов моя вічна - Гліб Микитович
1981 - Осіння дорога до мами - Дмитро
1981 - Факти минулого дня - Юсин
1981 - Ця хвилина, цю мить (ЧССР) (чеськ. «Ta chvíle, ten okamzik») - Борис, командир партизанського загону
1983 - Сім годин до загибелі - хірург Шульгін
1984 - Перша Кінна - Клим Ворошилов
1984 - Тихі води глибокі - Уваров
1986 - Таємниці мадам Вонг - капітан «Івана Буніна»
1986 - Турксіб
1988 - Шураві
1989 - Приватний детектив, або Операція «Кооперація» - професор
1990 - Війна на західному напрямку - Климент Єфремович Ворошилов
1990 - Шапка - Письменник
1991 - Вбити «Шакала» - Микола Олексійович Петров, начальник карного розшуку
1992 - Щурячий кут - «Учитель», кримінальний авторитет
1992 - Річард Левине Серце - єпископ Тирский
1993 - Ваші пальці пахнуть ладаном - Гржимайла
1993 - Лицар Кеннет - єпископ Тирский
1993 - Сірі вовки - Олександр Миколайович Шелєпін
1993 - Троцький - Сталін
1994 - Бульварний роман - капітан Федір Агапов
1995 - Панночка-селянка - сусід-поміщик
1995 - Поїзд до Брукліна - Розов
Рік випуску 1996 - Любити по-російськи 2 - губернатор Турчак
Рік випуску 1996 - Північ у Санкт-Петербурзі (США) - Федір
1997 - Ніч жовтого бика ( «Діти землетрусу», Туркменія)
1998 - Князь Юрій Долгорукий - Лука
1999 - Любити по-російському 3 - екс-губернатор Турчак
1999 - Транзит для диявола - Степан Дорохов, генерал ФСБ
2000 - Армія Спасіння - генерал Грім
2001 - Сищики - міністр МВС
2001 - Ідеальна пара (серія «Королева бензозаправки») - Гудімов
2002 - Кодекс честі - Михайло Матвійович Єрмаков, генерал-лейтенант
2002 - Золота Медуза - Хан, старий партнер Арама
2003 - Благословіть жінку - пасажир
2006 - Сищики-5 - генерал Остапенко
2006 - Я залишаюся - лікар Олег Сапрунов
Рік випуску 2008 - Багата і кохана - Юрій Дорохов
2009 - Одного разу буде кохання - доктор Корж
2011 - Заручники любові - генерал Зуєв

Визнання і нагороди

Державна премія СРСР (1978) - за виконання ролі Миколи Хомича Кондратьєва в серіалі «Народжена революцією».
Заслужений артист РРФСР (1976)
Народний артист РРФСР (1989)
Орден Пошани (1995)
Орден «За заслуги перед Вітчизною» IV ступеня (2001)
Медаль «В пам'ять 850-річчя Москви».
& nbsp; Ваня
-->