Золотухін валерий сергеевич біографія

Золотухін Валерій Сергійович

1941 - 2013  Золотухін валерий сергеевич біографія Валерій Сергійович Золотухін народився 21 червня 1941 року о селі Бистрий Істок, Алтайський край. Доля з самого початку була сувора і не прихильна до Золотухіну. З дитинства він мріяв стати актором, він просто не уявляв собі інший дороги в житті. Однак було у Валерія майже непереборне "але" на шляху до своєї мрії.
У дитинстві йому довелося перенести важку хворобу. Кілька років лежав він прикутий до ліжка. До десятого класу ходив на милицях. І все ж вірив, що стане актором. Над ним сміялися в школі і вдома - вже куди, мовляв, тобі в актори, якщо ходити нормально не можеш. Але він з фантастичним завзятістю, долаючи і біль і власні сумніви, робив все, щоб залишити милиці. і вже в десятому класі, на шкільному святковому новорічному вечорі, буквально потряс всіх, станцювавши "Яблучко".

Після школи, залишивши алтайську село Бистрий Істок, він вперше в житті сів на потяг і поїхав до Москви вступати до театрального інституту. Ніхто - навіть найближчі люди - не вірили в його успіх. А він все ж домігся свого і вступив до інституту.
Блискуче закінчив ГІТІС по відділенню музичної комедії (1963).

У нього був прекрасний голос, безперечний талант коміка. А він, знову здивувавши всіх, пішов працювати туди, де починати йому було явно важче, - в драматичний театр. Грав у Театрі Мосради (1963-1964). Все у нього тут виходило цікаво, його роботи гаряче приймали глядачі. Але одного разу, побувавши на виставі в театрі на Таганці, він буквально захворів цим театром. І він пішов туди. А через якийсь час став одним з найяскравіших і найцікавіших його акторів.

Був художнім керівником Молодіжного Театру Алтаю (МТА), м Барнаул, "вів" курс молодих акторів в Алтайській Академії Мистецтв і Культури.

Народний артист РРФСР (1987).
Автор кількох книг.

Пішов з життя 30 березня 2013 року. Основні праці:

фільмографія

1965 - Пакет
1968 - Господар тайги
1968 - Інтервенція
1969 - Квіти запізнілі
1970 - Салют, Маріє!
1971 - Пропажа свідка
1971 - Про друзів-товаришів
1971 - Життя і смерть дворянина Чертопханова
1971 - Біг
1971 - Бумбараш
1973 - Берега
1973 - Про тих, кого пам'ятаю і люблю
1973 - Кожен день доктора Каліннікова
1973 - Попереднє розслідування
1974 - Царевич Проша
1974 - Смішні люди!
1975 - Весна 29-го року
1975 - На все життя
1975 - Єдина
1976 - Розповідь про те, як цар Петро арапа женив
1977 - Ці неймовірні музиканти, або Нові сновидіння Шурика
1978 - Зав'яловське чудики
1979 - Маленькі трагедії
1981 - Наше покликання
1982 - Яблуко на долоні
1982 - Чародії Ківрін
1982 - Мати Марія полонений
1982 - Таємне голосування
1982 - Острів скарбів
1982 - Дитячий світ
1983 - Серед білого дня ...
1983 - Демидови
1984 - Мертві душі
1984 - І ось прийшов Бумбо ...
1985 - Людина з акордеоном
1985 - Три відсотки ризику
1986 - Чичерін матрос
1986 - Я - вожатий форпосту
1986 - Трава зелена
1987 - Син
1990 - Захочу - полюблю
1990 - Уроки в кінці весни
1991 - говорить мавпа
1992 - Як живете, карасі?
1993 - Охламон
1994 - Життя і незвичайні пригоди солдата Івана Чонкіна
1997 - Не клей дурня
2003 - Ділянка
2003 - Спас під березами
2004 - Нічний дозор
2004 - Легенда про Кащее
2004 - Звіздар
2005 - Брежнєв
2005 - Майстер і Маргарита
2005 - Талісман любові
2005 - Денний дозор
2005 - Птахи небесні
2006 - Забійна сила 6
2007 - Софі
2007 - 1612
2007 - Смерть шпигунам!
2007 - Мільйонер мимоволі
2007 - Заповіт Леніна
2007 - Студенти International
2007 - Ад'ютанти любові
2009 - Наказано знищити! Операція: «Китайська шкатулка»
2009 - Чорна Блискавка
2009 - Будинок для двох
2010-2013 - Єфросинія
2010 - Стомлені сонцем 2: Предстояння
2010 - Снайпер
2010 - За загадкових обставин
2010 - Ярослав. Тисячу років тому
2011 - П'ять наречених
2012 - Бригада: Спадкоємець
2013 - Вій

Ролі в театрі

Театр на Таганці

1964 - «Добра людина з Сезуана» Б. Брехта. Постановка Ю. Любимова - відніс Ванг
1964 - «Герой нашого часу», за романом М. Ю. Лермонтова. Постановка Ю. Любимова - Грушницкий
1966 - «Життя Галілея» Б. Брехта. Постановка Ю. Любимова - Маленький чернець
1967 - «Послухайте!». Постановка Ю. Любимова - ліричний Маяковський
1969 - «Мати», за мотивами роману А. М. Горького. Постановка Ю. Любимова - Андрій Знахідка
1970 - «Що робити?», За романом М. Г. Чернишевського. Постановка Ю. Любимова - Лопухів
1973 - «Товариш, вір ...». Постановка Ю. Любимова - за Пушкіна
1975 - «Вишневий сад» А. П. Чехова. Постановка А. Ефроса - Петя Трофимов
1980 - «Будинок на набережній», за романом Ю. Трифонова. Постановка Ю. Любимова - Глєбов
1986 - «Мізантроп» Ж. Б. Мольєра. Постановка А. Ефроса - Альцест
1989 - «Живий», за повістю Б. Можаєва. Постановка Ю. Любимова - Федір Кузькін
1995 - «Живаго (доктор)», за романом Б. Пастернака. Постановка Ю. Любимова - Юрій
1995 - «Медея» Евріпіда. Постановка Ю. Любимова - Креонт
1998 - «Шарашка», глави роману «В колі першому» О. І. Солженіцина. Постановка Ю. Любимова - Дядя Авнер, Прянчіков, Спиридон Єгоров
1998 - «Марат і маркіз де Сад» П. Вайса. Постановка Ю. Любимова - Маркіз де Сад
2000 - «Театральний роман», за мотивами творів М. Булгакова. Постановка Ю. Любимова - Іван Васильович - Олександр III
2012 - «Король вмирає» Е. Йонеско. Постановка Кшиштофа Зануссі - Беранже перший, король
& nbsp; Соня Іванова